Закон і Бізнес


4 суддів, які приймали рішення під час революції гідності, рекомендовано звільнити


29.09.2015 17:59
3670

Вища кваліфікаційна комісія суддів розглядає скарги щодо неналежної поведінки суддів, які приймали рішення стосовно учасників масових акцій громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року. Чотирьох суддів уже рекомендовано звільнити.


Як повідомили "ЗіБ" у ВККСУ, зокрема, за результатами дисциплінарного провадження Комісія прийняла рішення направити рекомендації до Вищої ради юстиції для вирішення питання щодо внесення подання про звільнення з посади 4 суддів, вбачаючи в їх діях ознаки порушення присяги судді:

- Фролова Максима Олександровича – суддю Голосіївського районного суду міста Києва;

- Короткову Ольгу Сергіївну – суддю Оболонського районного суду міста Києва;

- Ковтуненка Віталія Володимировича – суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області;

- Шумка Володимира Анатолійовича – суддю Ірпінського міського суду Київської області.

Зауважимо, до Комісії надійшло 84 скарги зазначеної категорії справ від Міністра юстиції України, народних депутатів України, ГО «Майдан-Громадський контроль», Асоціації правників України. Також з квітня 2015 року до ВККСУ почали надходити матеріали справ щодо Євромайдану та Автомайдану від Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів загальної юрисдикції.

На сьогодні Комісія відкрила 47 дисциплінарних справ щодо суддів, які приймали рішення стосовно учасників масових акцій громадського протесту. Розгляд дисциплінарних справ щодо решти суддів відбудеться на засіданнях Комісії після проведення перевірки та з’ясування усіх обставин.