Закон і Бізнес


Розлучення не буде!


№39 (1233) 26.09—02.10.2015
6004

Суд в Південній Кореї залишив у силі закон, що забороняє невірним дружинам і чоловікам розлучатися зі своїм подружжям. Приводом для рішення став розгляд справи 68-річного чоловіка на прізвище Байок.


Як повідомляє Jurist, 15 років тому чоловік залишив дружину з трьома дітьми і пішов до іншої жінки, яка згодом народила від нього дитину. При цьому його дружина не погоджувалася на розлучення, і в 2011 році Байок звернувся до суду, передає Vice News.

Згідно з південнокорейськими законами, особа, чиї дії стали причиною розпаду шлюбу, не може вимагати розлучення. Виключення становлять випадки, коли це бажання є обопільним. Суд підкреслив, що це рішення було ухвалене «через необхідність захистити права жінок», бо проблема гендерної нерівності в країні стоїть особливо гостро.

Разом з тим у лютому цього року Конституційний суд Південної Кореї відмінив закон, що передбачав кримінальну відповідальність за подружню невірність. Тож Байок, викритий у зраді, міг би бути засуджений до позбавлення волі строком до 2 років. Цей закон діяв в країні з 1953 року.

До речі, в останні роки ставлення жителів Південної Кореї до сімейного життя та шлюбу помітно змінилося. Число корейців, які вважають шлюб обов’язковим, а розлучення абсолютно неприйнятним, скорочується. Як результат, раніше кількість розлучень збільшувалася досить швидко, але в останні декілька років знову почала скорочуватися.