Закон і Бізнес


Уряд встановив строки та розцінки прискореної реєстрації прав на нерухомість


09.09.2015 15:57
2400

Особа може отримати прискорену реєстрацію речових прав на нерухоме майно за три дні, за один день та за 2 години з моменту прийняття заяви за відповідну плату. Прискорена реєстрація коштуватиме значно дорожче звичайної.


Це передбачено постановою КМУ від 2 вересня 2015 р. № 669 "Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 р. № 190", яка встановлює строки надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і регулює розмір їх оплати.

Зокрема, зазначається  що державна реєстрація речових прав на нерухоме майно може відбуватися за три робочі дні з моменту прийняття заяви. Оплачується така послуга у подвійному розмірі адміністративного збору за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно.

Також встановлюється,що реєстрація прав за заявою, строк розгляду якої відповідно до закону становить 14 робочих днів  буде відбуватись у межах п’яти робочих днів з моменту прийняття заяви.

Реєстрація прав на нерухоме майно  протягом одного робочого дня з моменту прийняття заяви про реєстрацію оплачуватиметься у п’ятикратному розмірі адміністративного збору за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно. А реєстрація за дві години - у десятикратному розмірі.

Також документом передбачається, що державна реєстрація обтяжень речових прав на нерухоме майно має відбуватись протягом 2 годин та оплачуватись у подвійному розмірі адміністративного збору за державну реєстрацію обтяжень речових прав на нерухоме майно.

Надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у паперовій формі  можливе за дві години та за 30 хвилин. Вартість отримання такої інформації - у подвійному розмірі плати за надання інформації з держреєстру та у потрійному розмірі відповідно.

Закон і Бізнес