Закон і Бізнес


Комунальний збір


№37 (1231) 12.09—18.09.2015
3460

Вже за кілька днів після підвищення розміру судового збору в парламенті з’явилась ініціатива спрямована на його скасування. Щоправда, не для всіх, традиційно деякі депутати намагаються захистити інтереси деяких структур.


Як під час минулого скликання Верховної Ради, так і чинного нардепи намагаються убезпечити ті чи інші структури від сплати судового збору. Природно було б очікувати чергового спалаху подібних ініціатив після підвищення збору, яке набуло чинності з 1 вересня.

Народний депутат Артур Мартовицький (фракція ПП «Опозиційний блок») підготував проект «Про внесення змін до Закону України «Про судовий збір» щодо особливостей сплати судового збору» (№3024). Відповідно пропонується скасувати судовий збір для підприємств комуненерго, які зараз при поданні заяви про видачу судового наказу мають заплатити 609 грн., а до позовної заяви — щонайменше 1 218 грн. Такі гроші для підприємств, мовляв, досить суттєві. А оскільки коштів на сплату комунальних платежів бракує значній частині громадян, до суду доводиться звертатися регулярно.

Звісно, дана пропозиція не буде останньої, якою пропонуватиметься створити «пільговиків», однак від того, як парламентарі відреагують на першу подібну пропозицію, може залежати доля всього судового збору.