Закон і Бізнес


Відсторонений суддя розповів нові подробиці у справі Гонгадзе


28.08.2015 18:26
1718

В травні 2015 року мене викликав заступник глави Адміністрації президента України пан Філатов, і довів до мого відома позицію президента, про те що, вирок суду першої інстанції бажано залишити, як він висловився, таким, як він є.


Про факт вказівок у справі про вбивство Георгія Гонгадзе розповів у своєму відеозверненні на YouTube відсторонений від посади голова апеляційного суду Києва Антон Чернушенко.

“Він зазначив про те, що по цій справі ні в якому разі не потрібно викликати в якості свідків колишнього президента України Леоніда Даниловича Кучму, а також інших осіб. Я заперечив проти цього, і сказав, що ця справа є дуже актуальною”, - заявив А.Чернушенко.

«Я навіть сказав про те, що це буде аморально по такій справі вести розмову про те, щоб чогось не зробити по цій справі, якщо в цьому виникне необхідність. Я навіть суддям не доводив до відома, що така розмова у мене відбулася з паном Філатовим», - додав він.

Нагадаємо, в червні ВР надала згоду затримання А.Чернушенка, якого підозрюють у втручанні в автоматизовану систему документообігу суду, постановленні неправосудних рішень. В липні суддю відсторонили від посади.

Закон і Бізнес