Закон і Бізнес


Паркінг «для вродливих»


№33-34 (1227-1228) 15.08—31.08.2015
2855

В аеропорту Франкфурта-на-Майні відкрилися спеціальні парковки «тільки для жінок». Проте нововведення викликало неоднозначну реакцію в жительок Німеччини.


«Größer, schöner und nah an den Terminals» — написано на сайті аеропорту, що в буквальному перекладі означає «для вродливих і близько до терміналу». Парковки «тільки для жінок» дійсно розташовані біля терміналів, їх стіни пофарбовані у рожевий колір, а площа місця для машини більша за звичайне. За інформацією euromag.ru, місце на такій стоянці можна забронювати заздалегідь через Інтернет. А на самій парковці його буде легко знайти, йдучи по рожевих стрілках.

Зрозуміло, чому багатьом німкеням таке нововведення не сподобалося. Наприклад, Джералдін Герберт, редактор жіночого автожурналу Wheels for women, назвала парковки «тільки для жінок» проявом сексизму. Аджеб таке паркувальне місце нібито ставить під сумнів жіночі навички водіння. Д.Герберт уважає, що розширення паркувальних майданчиків — ідея гарна, тільки збільшувати їх треба незалежно від гендерної приналежності.