Закон і Бізнес


Зручності для електорату


№33-34 (1227-1228) 15.08—31.08.2015
14020

Кандидатів у депутати сільради в індійському штаті Біхар зобов’язали мати вдома туалети. Така норма була прийнята законодавчими зборами штату.


За словами міністра Біхара у справах місцевого самоврядування Прасада Ядава, деяким сільським жителям доводиться випорожнятися на вулиці, що призводить до забруднення, повідомляє NDTV.

Як відзначає Thomson Reuters Foundation, П. Ядав висловив надію, що, оскільки у виборах братимуть участь багато кандидатів, ухвалення закону спричинить установлення вбиралень і позитивно вплине на суспільство. «Як ви можете просити людей установлювати туалети, якщо їх у вас самих немає?» — поцікавився міністр.

До цього аналогічного заходу було вжито в штаті Гуджарат. Вибори в депутати сільради в штаті Біхар пройдуть 21 січня наступного року.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я близько 1,1 млрд населення планети ніколи не користувалися туалетом. В Індії більш як половина жителів продовжує випорожнятися на вулиці. Уряд прем’єра Нарендри Моді обіцяв у 2014 році, що кожна індійська сім’я до 2019-го матиме туалет.