Закон і Бізнес


Контроль з того світу


№32 (1226) 08.08—14.08.2015
3566

Американський бізнесмен Моріс Лабоз, який помер у віці 77 років, залишив дочкам $20 млн, але з низкою умов. Тільки виконавши список його доручень, 21-річна Марлена і 17-річна Вікторія зможуть отримати батькові гроші.


Світові ЗМІ з цікавістю спостерігають за історією, яка, схоже, тільки починається. Та ще, можливо, стане трендом у співтоваристві багатих людей. М.Лабоз заробляв здаванням в оренду власної численної нерухомості на Манхеттені. Цього року він помер після тривалої хвороби. Бізнесмен перебував у процесі розлучення з дружиною Евою, яка, підписавши перед весіллям шлюбний контракт, позбавлялася фінансових претензій. Отже, більша частка 37-мільйонних статків перейшла до дочок покійного. Кожна з дівчат отримає по
$10 млн, тільки якщо виконає батькові умови.

Наприклад, старша, Марлена, отримає $500000 після того, як вийде заміж, причому до цієї події майбутній чоловік повинен буде підписати шлюбний контракт. $750000 вона зможе отримати після закінчення престижного університету.

До 2020 року тато «чекає», що обидві дочки знайдуть роботу, причому для них же краще, якщо посада буде добре оплачуваною. Батько вирішив, що його дівчатка щорічно отримуватимуть чек на суму, втричі більшу за ту, що їм вдасться заробити за весь рік. Виконувачі заповіту вивчатимуть податкові декларації сестер Лабоз, і якщо виявиться, що їх зарплати невисокі, виплати теж стануть меншими.

Спадкоємицям не вдасться відчути принад вільних взаємин. Навпаки, народивши дітей у законному шлюбі і не працюючи (або працюючи вдома), молоді жінки щорічно отримуватимуть по 3% свого спадку. Такий же бонус їх чекає, якщо дівчата як слід піклуватимуться (у тому числі й фінансово) про свою матір, яка за заповітом не отримала нічого.