Закон і Бізнес


Уряд визначив порядок виплат постраждалим під час Євромайдану


03.08.2015 16:10
3784

Уряд розпорядився виплатити одноразову грошову допомогу особам, які отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21.11.2013 р. по 21.02.2014 р., у 25-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на час її виплати.


Це передбачено постановою Кабміну від 29 липня 2015 р. № 535, якою також визначено порядок виплати такої допомоги особам, які отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості .

Для того, щоб отримати допомогу, постраждалі повинні бути включені до відповідного переліку, який формується МОЗ за результатами судово-медичної експертизи і затверджується цим же Міністерством за погодженням з Мінсоцполітики, МВС та Генпрокуратурою.

Для виплати допомоги особа звертається до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві держадміністрації, структурного підрозділу з питань праці та соціального захисту населення виконавчого органу міської, районної у місті ради за місцем реєстрації проживання або перебування з відповідною заявою, в якій зазначаються реквізити рахунка, відкритого у банку, на який перераховується допомога.

Органи соціального захисту населення формують та зберігають протягом п’яти років особові справи осіб, яким виплачено допомогу.

Закон і Бізнес