Закон і Бізнес


Мафія відпочиває

Вдома дозволять вирощувати до 5 рослин і вживати не більш ніж 15 грамів


№31 (1225) 01.08—07.08.2015
3403

Легалізувати марихуану незабаром може Італія. Відповідний законопроект вже розроблений і представлений на розгляд нижньої палати парламенту. За даними італійського інформагентства, документ підтримали 218 депутатів з різних політичних партій.


Якщо закон буде прийнятий, то в домашніх умовах дозволять вирощування не більш як 5 рослин. Крім того, як повідомляє РІА «Новости», повнолітнім можна буде вживати наркотик, але не більш ніж 15 гр удома і 5 гр за його межами. При цьому зберігається повна заборона на використання канабісу| неповнолітніми.

Крім того, спрощується видання рецептів і ліків на основі конопель і допускається створення так званих Cannabis| Social| Club| — клубів, в яких можна буде вирощувати до 250 рослин. Документ також дозволяє роздрібний продаж наркотика в спеціалізованих магазинах, що отримали на це ліцензію.

«Сьогодні марихуана масово використовується, але це кримінальний бізнес. Ті, хто вживає марихуану, приносять гроші мафії. Ми говоримо про те, що вона повинна бути легалізована, обкладатися податками й контролюватися», — пояснив сенатор Бенедетто-Делла Ведова, що представляв цю ініціативу в Палаті депутатів.

Проти легалізації марихуани виступила партія «Ліга Півночі». Її лідер Маттео Сальвіні сказав, що особисто він не проти «легалізації проституції, оскільки секс, на відміну від марихуани, нешкідливий для здоров’я».