Закон і Бізнес


Сам собі директор


№30 (1224) 25.07—31.07.2015
3185

На Сицилії спостерігається гостра нестача офісних працівників і держслужбовців при надлишку керівників і директорів. Проблему підкреслюють не тільки соціологічні служби, але і центральна влада республіки.


В адміністрації регіону кожен дев’ятий працівник є директором, при цьому доходить до парадоксів, коли в офісі працює тільки керівник без персоналу.

У регіональних властях острова працюють 20 тис. чоловік. На одного керівника або директора доводиться в середньому по 8,6 працівника. Офіси і відділи взагалі без працівників не рідкість, — наголошується в доповіді після прокурорської перевірки.

На зарплату армії чиновників і технічного персоналу з бюджету регіону виділяється більш €1,5 млрд. в рік. У доповіді наголошується, що минулого року вдалося цю суму понизити на 3%.

Не дивлячись на величезну кількість кадрів, власті Сицилії стикаються з проблемою нестачі людей для роботи, що, у свою чергу, ускладнює громадянам оформлення багатьох справ. До сьогодні, не дивлячись на заклики про економію і раціоналізацію витрат, створюються додаткові офіси, відділення і філії, в яких єдиними співробітниками є керівники.

Прокурор контролюючої комісії визнав ситуацію у владі Сицилії «критичною», а спосіб управління регіоном жахливим.