Закон і Бізнес


Провінція з молотка

Італійська влада має намір виставити на продаж ціле місто


№29 (1223) 18.07—24.07.2015
3545

В італійській провінції Терамо влада хоче виставити поселення Валле Піолу на продаж. Якщо знайдеться покупець, то йому доведеться заплатити за містечко €550 000. Чиновники сподіваються, що після угоди інвестор займеться відновленням стародавньої провінції.


Містечко Валле Піола розташоване в середній частині Апеннінського півострова, в регіоні Абруццо. Поселення має всього 15 будівель. Воно було засноване в середні віки лангобардами, які вважаються предками сучасних північних італійців.

Дістатися до провінції непросто. Містечко розташоване на висоті близько 900 м. Жителі залишили його наприкінці минулого століття.

Агент з продажу нерухомості Фабіо-Пізі Вітагліано пояснив, чому місто виставлене на продаж: «Зазвичай реставрація подібних поселень коштує €100000 за м2. Але до цього місця складно добратися, тому ми підрахували, що повна реставрація обійдеться в €4—5,5 млн».

Як повідомляє epochtimes.ru, в місцевому бюджеті на відновлення стародавніх будівель грошей немає. До того ж містечко ніяк не захищене від вандалів. На думку чиновників, новий власник зможе перетворити його на визначну пам’ятку.

В Італії налічується близько 180 подібних покинутих історичних поселень. «Переселення спостерігалося з глибини країни на узбережжя. Люди переїздили із сільської місцевості в міста. Іноді навіть в інші країни», — сказав професор географії П’єрлуджі Магистрі. Як запевняє італійська влада, деякі схожі історичні місця потроху оживають, якщо там відкривають готель.