Закон і Бізнес


Шлюбні забобони

Американець просить суд дозволити багатоженство за прикладом одностатевих шлюбів


№29 (1223) 18.07—24.07.2015
3438

Житель американського штату Монтана Натан Кольєр звернувся до суду м.Біллінгс округу Йеллоустоунс з проханням легалізувати багатоженство за прикладом одностатевих шлюбів. Як стало відомо, чоловік живе з двома жінками, проте лише одна з них юридично його дружина.


З однією із жінок — Вікторією — Н.Кольєр уклав шлюб у 2000 році, через 7 років він провів релігійну церемонію з Крістіною, проте не став оформляти союз юридично, побоюючись звинувачення в двоєженстві «У мене 2 дружини, тому що я люблю двох жінок відразу. Я хочу, щоб моя друга дружина мала ті ж юридичні права, що і перша», — заявив чоловік.

Дружина Кольєра Вікторія розповіла, що вони з Крістіною живуть у злагоді, а їх відносини нічим не відрізняються від відносин в будь-яких інших сім’ях.

Як повідомляє Independent, окружний голова юридичної служби по цивільним справам Кевін Гіллен розповів, що в даний момент займається вивченням законів штату, які стосуються двоєженства.

Зараз багатоженство заборонене в усіх американських штатах.

Нагадаємо, що 26 червня Верховний суд США ухвалив легалізувати реєстрацію одностатевих шлюбів на всій території країни. Раніше визнання одностатевих союзів знаходилося не у федеральній юрисдикції, а у веденні урядів кожного з штатів.