Закон і Бізнес


Щоб навіть не пискнув!


№28 (1222) 11.07—17.07.2015
3584

Штраф від €50 до €500 загрожує на півночі Італії тим, хто не бореться з комарами. Справа не в тому, пояснює влада міста Монтебеллуна, щоб ганятися за кожною комахою, а щоб не сприяти їх природному збільшенню.


На початку літнього сезону влада міста в регіоні Венето вирішила боротися не тільки із засиллям комарів, особливо так званих тигрових, що представляють найбільшу загрозу для людей, але і з тими місцевими жителями, які сприяють збільшенню чисельності цих шкідників.

Міська влада випустила спеціальну ухвалу для місцевих жителів, адміністрації поселень, власників фірм і магазинів, а також фермерських господарств, яка діє до кінця жовтня. Згідно йому забороняється залишати відкритими в квартирах і на роботі, на балконах і в садах предмети і контейнери, де може скупчуватися дощова вода. Це означає, що ви можете бути притягнуті до відповідальності штрафом за установку на терасі пляшок і порожніх підставок під квіткові горщики або за розкладання тенту, оскільки там може збиратися дощова вода.

Крім того, необхідно щільно закривати кришками або москітними сітками всі контейнери, де може накопичуватися волога, і щонеділі спорожняти і очищати всі миски і корита, з яких п’ють тварини. Не можна допускати, щоб вода із зрошувальних систем потрапляла в колодязі. Рекомендується також вирощувати в невеликих садових фонтанах і водоймищах риб, які їдять комариних личинок.

У довгому списку заборон є рекомендація регулярно дезинфікувати колодязі і місця зливу дощової води і косити траву, щоб комарі не могли розводити там своє потомство.