Закон і Бізнес


РСУ незадоволена блокуванням роботи суддів під час обшуку


А.Чернушенко заявив про втручання у його роботу з боку Адміністрації Президента.

26.06.2015 13:31
2203

Блокування роботи судів і суддів, в тому числі під час проведення обшуку в Апеляційному суді міста Києва, під час проведення слідчих дій є неприпустимим та є втручанням та перешкоджанням у здійснення правосуддя.


Про це йде мова у рішенні, яке сьогодні було прийнято Радою суддів України стосовно ситуації, яка склалась в Апеляційному суді міста Києва, повідомляє кореспондент "ЗіБ".

Члени РСУ також вирішили направити ряд звернень з приводу подій в Апеляційному суді Києва під час слідчих дій 19 - 21 червня, а саме:

- до Генпрокуратури з вимогою розслідування фактів втручання в правосуддя;

- до міжнародних організацій - з питань інформування про випадки блокування роботи судів під час проведення слідчих дій;

- до органів досудового розслідування з вимогою при розслідування кримінальних проваджень дотримуватись презумпції невинуватості та строків розслідування.

Окрім того, РСУ закликає суди, правоохоронні органи, органи судової влади надавати ЗМІ інформацію щодо кримінальних проваджень щодо суддів та працівників апарату суду з дотриманням презумпції невинуватості, права на справедливий та незалежний суд, права на повагу до приватного та сімейного життя усіх осіб, які беруть участь у кримінальних провадженнях.

Зауважимо, член РСУ Сергій Чумак запропонував, щоб Рада звернулись до Генпрокуратури з вимогою розслідувати факти втручання в діяльність голови Апеляційного суду Києва з боку посадових осіб Адміністрації Президента (саме про це Антон Чернушенко заявив на засіданні Ради суддів). Однак, ця пропозиція не набрала потрібної кількості голосів.

Також на засіданні Ради було вирішено створити робочу групу, яка виїде в Апеляційний суд міста Києва з метою отримання даних про факти порушень під час обшуку.

Закон і Бізнес