Закон і Бізнес


Порядок оцінювання суддів знаходиться на стадії обговорення


Фото з сайту ВККС

25.06.2015 12:39
2520

Над Порядком та методологією кваліфікаційного оцінювання суддів працювали міжнародні експерти проекту USAID «Справедливе правосуддя» та Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», а також представники Ради суддів України та Національної школи суддів України.


А 24 червня у ВККС відбулось обговорення проекту Порядку та методології, повідомили “ЗіБ” у Комісії.

Як зазначив секретар кваліфікаційної палати ВККС С. Щотка, при розробці проекту Порядку та методології були враховані пропозиції міжнародних фахівців щодо оцінювання діяльності суддів та якості правосуддя, забезпечення поваги до незалежності судової влади.

Свої зауваження до проекту також висловили міжнародні експерти Реда Мольєне і Сальвія Кавальне, національний експерт Олександр Павленко, а також експерти проекту USAID «Справедливе правосуддя» Леся Нечипоренко та Анна Сухова.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд», кваліфікаційне оцінювання суддів покладене на Вищу кваліфікаційну комісію суддів України. Порядок та методологія оцінювання визначаються Комісією за погодженням з Радою суддів України.