Закон і Бізнес


Голові Апеляційного суду Києва повідомили про підозру


25.06.2015 08:24
2511

Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру голові Апеляційного суду м. Києва А. Чернушенку у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) та ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудних судових рішень) КК України.


Як повідомили "ЗіБ" у ГПУ, Генеральний прокурор України Віктор Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення вказаної особи від посади, а також звернувся з поданням до Верховної Ради України про надання згоди на затримання та арешт судді.

Нагадаємо, прокуратурою здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного втручання службовими особами Апеляційного суду м. Києва в роботу автоматизованої системи документообігу цього суду, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 376-1 КК України та постановлення завідомо неправосудних судових рішень, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК України.

Зауважимо, А.Чернушенко заявив про втручання Адміністрації Президента у здійснення правосуддя, а також вказав на порушення під час обшуку в суді. В свою чергу судді Апеляційного суду Києва поскаржились на окремі обставини обшуку, а також звернулись з проханням про ретельну перевірку всіх обставин цих подій.