Закон і Бізнес


Мінохоронздоров’я попереджають


№26 (1220) 27.06—03.07.2015
3604

Громадські діячі просять Мінохоронздоров’я обмежити продаж електронних сигарет і повністю захистити підлітків і дітей від цієї продукції. Продавати пристрої рекомендується виключно в аптеках.


Ряд громадських організацій направили в адресу міністерства охорони здоров’я Російської Федерації пропозицію прирівняти електронні сигарети до рецептурних медичних препаратів і забезпечити використання в них нікотину фармакологічної якості. Крім того, організації пропонують встановити заборону на виробництво таких сигарет із смаками фруктів, солодощів, алкогольних напоїв і заборонити їх продаж неповнолітнім. Також Мінохоронздоров’я просять реалізувати пристрої тільки в аптечних мережах і обмежити їх рекламу спеціалізованими виданнями.

Відзначимо, що в Сінгапурі, Бразилії і Канаді ЕСДН (електронні системи доставки нікотину) заборонені до ввезення і продажу, у Великобританії введено рецептурний продаж ЕСДН.

За даними моніторингу, річний об’єм ринку електронних сигарет перевищує 16 млрд руб. (об’єм ринку традиційних сигарет — 1,1 трлн руб.).