Закон і Бізнес


Санкції в натурі

На півночі Італії штрафи можна не платити


№26 (1220) 27.06—03.07.2015
3964

У Падуї на півночі Італії можна не платити штрафи, виписані у тому числі і міською дорожньою поліцією. Будь-який штраф тепер можна відпрацювати, виконуючи корисні роботи на благо міста, наприклад, прийняти участь в прибиранні парку. Година такої соціальної роботи оцінюється в €10.


Міська влада видала спеціальне розпорядження, в якому ввела можливість заміни фінансових санкцій на трудову повинність проти недбалих водіїв і інших правопорушників. Даним рішенням можуть скористатися всі, що порушили положення про порядок в Падуї.

Як повідомляє MiaItalia.info, замінити штраф суспільною роботою зможуть як власник автомобіля, що не заплатив за парковку, так і особа, що порушила положення, яке діяло, про «заборону публічного показу в одязі, що порушує загальне відчуття пристойності», — так свідчить закон. Покарання за прогулянки у вигляді близькому до «голого» складає €500, що еквівалентно 50 годинам суспільно корисних робіт.

За жебрацтво і бурлакування, що заборонені в місті святого Антонія, загрожує штраф в розмірі €100, це відповідає 10 годинам роботи. За вживання алкоголю в громадських місцях можуть оштрафувати на €300.

Кожен, хто отримає з моменту рішення властей штраф, повинен вирішити: хоче він платити або відпрацювати на благо міста, вибравши і місце роботи — в міських установах або просто неба. Можливостей викупати провину роботою багато: на вибір пропонується робота двірника або техніка, прибирання і утримування міських парків, соціальна допомога і навіть робота адміністратора.