Закон і Бізнес


Голова АСК вказав на порушення під час обшуку

Чернушенко вважає, що обшук був замовним з боку Адміністрації Президента


23.06.2015 18:18
23239

Сьогодні в Києві відбулась прес-конференція Антона Чернушенка, голови Апеляційного суду міста Києва, стосовно обшуку, який Генпрокуратура та СБУ проводили в приміщенні суду на Солом'янській площі. Зокрема, він розповів про порушення з боку працівників правоохоронних органів, а також про факти втручання у судочинство з боку заступника голови АП Олексія Філатова.


Як повідомляє кореспондент “ЗіБ”, А.Чернушенко вказав, зокрема, на наступні порушення правоохоронців:

- позбавлення його волі на 3 дні. За словами глави суду, його охороняли і не випускали з кабінету в суді.

- гербову печатку суду вилучили, однак не занесли цього в протокол.

Більше того, голова Апеляційного суду Києва заявив про втручання в правосуддя з боку Адміністрації Президента. Так, А.Чернушенко зауважив, що його кілька разів викликав в АП заступник Глави Адміністрації Президента Олексій Філатов та давав вказівки, як розглядати деякі справи, зокрема, справу щодо ПрАТ "Нафтогазвидобудування".

"Нинішня влада діє на знищення судової влади" - зауважив очільник суду.

З огляду на це А.Чернушенко робить висновок про те, що обшук був замовним. Окрім того, глава суду стверджує, що незаконного втручання в автоматизовану систему документообігу суду, в якому підозрюють службових осіб суду та окремих суддів, не було.

А.Чернушенко також відзначив, що 21 червня в його квартирі було проведено обшук, за результатами якого вилучено невеличкий сейф з метою перевірки його вмісту. Глава суду заявляє, що сейф порожній. Протоколу обшуку Чернушенко досі не побачив.

Закон і Бізнес