Закон і Бізнес


ВККС зробила суддям зауваження щодо розгляду соціальних спорів


23.06.2015 13:32
2176

Соціальні спори для судді вважають прохідними. До такого висновку дійшла член ВККС Тетяна Весельська під час розгляду дисциплінарної справи стосовно суддів Київського апеляційного адміністративного суду Володимира Мельничука, Тамари Грищенко та Вікторії Мацедонської.


Як повідомляє кореспондент “ЗіБ” з засідання ВККС, скаржник звернувся до Комісії з проханням притягнути суддів колегії до дисциплінарної відповідальності у зв'язку з неналежним їх ставленням до своїх обов'язків, зокрема - неповідомленням позивача про час та місце розгляду справи.

Сам позивач, як стало відомо з доповіді члена ВККС Михайла Макарчука, мав бажання бути присутнім при розгляді його апеляційної скарги, про що повідомив суд. Втім, у справі доказів, які б підтвердили факт відправлення повідомлення та необхідних матеріалів скаржнику, не виявилося, так само як і підтвердження направлення йому рішення.

"Ви кажете, що у 2013 році ви "закрили" по 6000 "соціалок", хоча мали їх розглянути з належною увагою та повагою” - зазначила Т.Весельська. Вона також зауважила, що великий наплив соціальних спорів не має відображатися на якості їх розгляду, і саме апеляційний суд має переслідувати мету виправлення тих помилок, які допустила перша інстанція.

Після виходу з нарадчої кімнати "кваліфікаційники" вирішили припинити дисциплінарне провадження стосовно суддів, втім вказати у рішенні про перешкоджання володарів мантій доступу громадянина до суду.

Про подробиці засідання ВККС ви можете дізнатися у найближчому випуску "ЗіБ".

Закон і Бізнес