Закон і Бізнес


Обличчя з обкладинки


№25 (1219) 20.06—26.06.2015
3059

Зображення зірок кіно, естради та персонажів коміксів на обкладинках зошитів і призначеної для дітей поліграфічної продукції заборонено в Узбекистані. Таке рішення ухвалив уряд республіки.


Постановою затверджений загальний технічний регламент про безпеку поліграфічної продукції для навчальних закладів. Згідно з новим регламентом на першій сторінці поліграфічної продукції для письма (шкільні та загальні зошити, щоденники, альбоми для малювання, розфарбовування) можна розміщувати виключно портрети видатних історичних осіб, державних і наукових діячів, письменників і поетів, а також затверджену коротку інформацію про них, їхню творчість і відкриття.

На останній сторінці можуть бути довідкові матеріали, узгоджені з міністерством народної освіти Узбекистану. Розміщення іншої інформації на обкладинках не допускається.

«Шкільні зошити — це не продукція для рекламування образів медійного змісту, це не сумісно з освітнім процесом. Останнім часом шкільні ярмарки і базари заполонила подібна поліграфічна продукція, необхідно було вжити заходів», — прокоментував РІА»Новости» це рішення представник міністерства освіти Узбекистану.