Закон і Бізнес


Дві копії — для ЗМІ

Журналістам полегшать розуміння аргументів сторін процесу


№23 (1217) 06.06—12.06.2015
3236

Британським журналістам можуть полегшити доступ до судових документів у апеляційних цивільних справах, зобов’язавши сторони процесу надати суду дві додаткові копії основних документів у справі для передання їх ЗМІ.


Минулого місяця Комітет з правил цивільного судочинства розглянув звернення редактора новинного агентства Strand News Service після консультації з колегами з асоціації ЗМІ. На думку журналістів, суд серед іншого ставить їх у залежність від документів.

Голова підрозділу комітету, лорд-суддя Стівен Річардс тоді запропонував доповнити вимоги до учасників процесу про надання суду копій основних документів сторін, а також первинних судових рішень. На його думку, журналісти можуть випускати з уваги дуже важливу інформацію, оскільки ключові аргументи у справі часто лунають у суді.

Крім того, за словами С.Річардса, занепала практика юридичних фірм щодо надання інформації довіреним представникам ЗМІ. На його думку, нині доступ ЗМІ до документів залежить від рівня взаємодії між сторонами процесу.

Комітет у свою чергу запропонував, щоб сторони приносили до суду дві додаткові копії основних документів у справі і залишали їх приставу, який займатиметься їх розподілом. Комітет відхилив пропозицію щодо вимоги якихось додаткових матеріалів і погодився провести консультацію перед змінами існуючої практики, повідомляє Law Gazette.