Закон і Бізнес


Загроза з півдня


№23 (1217) 06.06—12.06.2015
3126

Колишня голова МЗС Естонії та лідер Партії народної єдності Крійстіна Оюланд занепокоєна становищем білої раси й майбутнім країни, якій належить прийняти сотні мігрантів з Африки відповідно до квот, що вводить Євросоюз.


На своїй сторінці у Фейсбуку вона закликала організувати загальноєвропейську кампанію за те, щоб жоден біженець не перетнув Середземного моря. «Я вважаю, що потрібно почати загальноєвропейський збір підписів за те, щоб жоден так званий біженець не перетнув Середземного моря. Достатньо цієї нісенітниці!» — наводить «Столиця» переклад запису політика.

У коментарях вона додала: «Це питання негрів для Естонії екзистенціальне й незворотне. Якщо ми їх упустимо, то історію вже неможливо буде змінити».

У відповідь на звинувачення в расизмі К.Оюланд попросила припинити використовувати це слово. «Сьогодні я відчуваю, що біла раса в небезпеці. Невже мізки естонців дійсно настільки промито, що ви пускаєте якусь політкоректну слюну? — обурилася вона і додала — Якщо ці іммігранти прибудуть до Естонії — це буде катастрофа».

Наприкінці травня Єврокомісія представила перші рекомендації, як упоратися з потоком біженців. Естонія протягом двох наступних років повинна прийняти 1064 іммігранти.