Закон і Бізнес


Нардепи хочуть обмежити перебування суддів на адмінпосадах


20.05.2015 13:50
1428

Судді, які обіймають одну й ту саму адмінпосаду в суді більше, ніж двічі поспіль незалежно від часу призначення (обрання) їх на цю посаду та строку, протягом якого вони обіймають цю посаду, вважаються такими, що звільнені з адміністративної посади.


Такі зміни пропонують запровадити народні депутати О.Сироїд, О.Сотник та В.Чумак, якими вчора було зареєстровано законопроект №2908 "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення права на справедливий суд" щодо обрання суддів на адміністративні посади".

Відповідно до проекту судді, які обіймають адмінпосаду більше, ніж двічі поспіль, вважаються такими, що звільнені з адміністративної посади з дня набрання чинності цим пунктом. Такі судді не можуть бути обрані на цю ж посаду протягом чотирьох років з дня набрання чинності цим пунктом.

Даний проект є реакцією на рішення Ради суддів від 2 квітня 2015 року, яка встановила, що судді, які були призначені на адміністративні посади відповідно до законодавства, що діяло раніше, за загальним правилом продовжують здійснювати свої повноваження до закінчення строку, на який їх було призначено. Водночас, Рада суддів зазначила, що особи, які були призначені на адміністративні посади відповідно до законодавства, що діяло раніше, є такими, що можуть бути обраними на адміністративну посаду в суді і обіймати її два строки поспіль. 

Закон і Бізнес