Закон і Бізнес


Місцева влада не зможе змінювати час прийому в центрах адмінпослуг


13.05.2015 11:29
4020

У Верховній Раді не знайшлось голосів для наділення органу, який прийняв рішення про утворення центру надання адміністративних послуг, повноваженнями щодо зміни часу прийому суб’єктів звернень, його кількості (крім кількості днів прийому).


Відповідний законопроект №1347 "Про внесення змін до статті 12 Закону України "Про адміністративні послуги" (щодо можливості зміни часу прийому суб'єктів звернень)" було направлено розробнику для доопрацювання. Наразі діюча норма передбачає можливість розширення часу прийому громадян.

Як пояснює автор документу - народний депутат Ю.Дерев'янко, у деяких адміністративно-територіальних одиницях не має потреби у великій кількості часу роботи центру надання адміністративних послуг через невелику кількість населення і низьке завантаження.

Нагадаємо, відповідно до Закону час прийому суб’єктів звернень у центрі надання адміністративних послуг становить не менше шести днів на тиждень та семи годин на день і є загальним (єдиним) для всіх адміністративних послуг, які надаються через центр надання адміністративних послуг. Прийом суб’єктів звернень здійснюється без перерви на обід. Центр надання адміністративних послуг не менше двох днів на тиждень здійснює прийом суб’єктів звернень до 20.00

Закон і Бізнес