Закон і Бізнес


Не привід засмучуватися!

Суд Німеччини не вважає облисіння великою проблемою для людини


№19-20 (1213-1214) 15.05—22.05.2015
3044

Федеральний соціальний суд Німеччини відмовився задовольнити позов 76-річного чоловіка, який вимагав, щоб страхова компанія відшкодувала йому витрати на парики. При цьому німець також позбувся брів і вій.


За даними порталу Expatica, житель комуни Контвіг, чиє ім’я не називається, почав лисіти в 1983 році. До 2006-го витрати на парики йому оплачувала медична страхова компанія. Проте згодом вона відмовилася це робити.

Після цього німець подав до суду на страховика, зажадавши від нього компенсацію, розмір якої не уточнюється. Позивач стверджував, що його лисина «потворна», через що він «страждає психологічно». На думку пенсіонера, політика компанії є дискримінаційною, оскільки страховка зазвичай покриває витрати на парики для жінок, які залишилися без волосся через хворобу.

Проте суд відхилив ці доводи, постановивши, що облисіння в немолодих чоловіків не є медичним показником, що зобов’язує страховика покривати витрати на штучне волосся. «Типову втрату волосся в чоловіків не можна назвати хворобою, що призводить до непрацездатності», — мовиться в рішенні суду.