Закон і Бізнес


Селфі в стилі ню


№19-20 (1213-1214) 15.05—22.05.2015
4060

Жителя білоруського м.Барановичі, чиє ім’я не уточнюється, засудили на 2 роки позбавлення волі за розміщення в Інтернеті селфі. Чоловік виклав у мережі свою фотографію в голому вигляді, щоб познайомитися з дівчиною.


Помічник барановицького міжрайонного прокурора Світлана Пасемко розповіла, що 27-річний житель Барановичів вирішив зробити селфі на прохання однієї з дівчат на сайті знайомств. Інтернет-користувачка заявила, що не стане продовжувати спілкування з представниками протилежної статі, які не викладають відвертих фото. За даними С.Пасемко, чоловік зробив знімок на власний мобільний телефон, імовірно, у період між січнем і квітнем 2014 року. Проведена в рамках слідчих заходів мистецтвознавча експертиза визнала світлину порнографічною.

На засіданні суду житель Барановичів повністю визнав свою вину, повідомляє intex-press.by.

Заступник голови Барановицького районного суду Василь Петрів розповів, що у 2014 році спостерігалося значне зростання кримінальних справ, пов’язаних з поширенням в Інтернеті порнографії, проте зазвичай суд виявляв до обвинувачених поблажливість. «У цьому випадку городянин уже був судимий, тому й отримав таке покарання», — відзначив В.Петрів.