Закон і Бізнес


Потяг збагачення

Перевізника в’язнів концтаборів хочуть позбавити незаконного прибутку


№18 (1212) 02.05—14.05.2015
3268

Нащадки жертв Голокосту подали до суду Чикаго позов проти Національної компанії французьких залізниць (SNCF) за конфіскацію майна й транспортування людей у концентраційні табори нацистів під час Другої світової війни.


Згідно з позовною заявою родичі позивачів перебували на шляху в концтабори Аушвітц і Бухенвальд, коли їхнє майно (зокрема золото й гроші) було конфісковане представниками SNCF. Залізничнукомпанію обвинувачують у порушенні міжнародного права, незаконному збагаченні й привласненні, ймовірно, вкраденої власності з метою отримання прибутку, мовиться в повідомленні агентства Bloomberg.

Під час Другої світової війни компанія SNCF отримувала гроші за здійснення депортацій. Всього поїздами французької компанії було переміщено 75 тис. арештантів усіх національностей.

Позивачами є жителька штату Іллінойс Карен Скалін і двоє громадян Франції — Жосіан Пікар і Ролан Шер’є. Вони домагаються повернення незаконно отриманого прибутку від конфіскованого майна й хочуть, щоб позов був визнаний колективним: тоді з’явиться можливість представляти інтереси й інших людей, депортованих французькою залізничною компанією в роки Другої світової війни.