Закон і Бізнес


Податок на роздягання

В Америці вирішують, чи є стриптизерки професійними танцівницями


№37 (1076) 15.09—21.09.2012
3100

Адвокат Ендрю Мак-Каллок звернувся до суду Нью-Йорка з пропозицією стягувати з нічного клубу такий же податок, як і з концертних залів, що приймають, наприклад, балетні трупи.


У випадку позитивного рішення, заклад Nite Moves, навколо якого розгорівся спір, буде зобов’язаний виплатити державі $400 тис. Проте для цього танці з роздяганням повинні спочатку бути визнані мистецтвом. Противники такого нововведення стверджують, що стриптизерки не є професійними танцівницями.

Деякі з суддів поставилися до пропозиції Е.Мак-Каллока скептично. «Давайте не будемо плутати Nite Moves і Великий театр», — заявив суддя Юджин Піготт. Адвокат з ним погодився, проте додав, що «необов’язково бути критиком, щоб визначити, є вистава мистецтвом чи ні».

Е.Мак-Каллок представив висновок антрополога, котрий відвідав нічний клуб. Він дійшов висновку, що екзотичні танці, безсумнівно, є формою мистецтва. Проте судді заперечили, відзначивши у свою чергу, що ніхто не відвідував би «шоу екзотичних танців», якби дівчата при цьому не роздягалися.

Обговорення пікантної теми відбуватиметься в суді протягом кількох днів. Самі учасниці шоу з нічного клубу однозначно вважають своє заняття жанром мистецтва. «Ми не професіонали, але ми багато практикуємося. У вільний час дівчата годинами вправляються коло жердини, щоб підвищити свою майстерність», — заявила одна з танцівниць.