Закон і Бізнес


Непристойні асоціації


№17 (1211) 25.04—01.05.2015
4582

Автотранспортне управління штату Юта (США) не дозволило ветеранові війни у В’єтнамі нанести напис «CIB-69» на автомобільний номерний знак. На думку чиновників, цифри 69 містять натяк на сексуальність, що заборонено місцевими законами.


Букви CIB, які Арнольд Брайтенбах збирався нанести на номерний знак, розшифровуються як Combat Infantry Badge - знак піхотинця «За участь у бойових діях», а цифри 69 означають рік, коли ветеран був нагороджений медаллю «Пурпурне серце» за поранення в бою. Однак чиновники угледіли в невинному цифро-буквеному поєднанні натяк на непристойність, повідомляє The Huffington Post.

«Значення, яке ви вкладаєте в абревіатуру CIB-69, гідно поваги, однак управління автомобільного транспорту зобов'язане підкорятися законам штату Юта при видачі дозволів на персоналізовані номерні знаки», - йдеться в пояснювальному листі співробітниці управління Шеррі Мюррей.

А.Брайтенбах заявив, у свою чергу, що сумнівається в тому, що подібні непристойні асоціації можуть виникнути у більшості тих, хто міг би побачити його номер. «У них всюди реклама віагри, - говорить ветеран. Уявити не можу, щоб я, будучи дитиною, побачив щось подібне, сидячи з батьками перед телевізором. У наші дні це все ні для кого не таємниця».