Закон і Бізнес


Немовля на здачу

Французьке подружжя звинувачують у купівлі немовляти


№16 (1210) 18.04—24.04.2015
2843

Чоловік і жінка постали перед судом у Марселі за те, що у 2013 році купили немовля з румунської сім’ї за €8000 і старий автомобіль BMW. 28-річний Майк і 27-річна Кармен Горган визнають, що заплатили за дитину гроші, проте винними себе не вважають.


«Ми не думаємо, що зробили щось погане. Ми врятували дитину від бідності. Якщо б не ми, вона могла б померти», — заявила К.Горган.

За словами жінки, дитина була сьомою в сім’ї, яка запропонувала купити її, і грошей на виховання немовляти там не було. М.Горган зі свого боку відзначив, що для нього прийомний син став «подарунком від Бога», оскільки вони з дружиною безуспішно намагалися завести своїх дітей протягом 10 років.

Подружжю загрожує покарання у вигляді штрафу в розмірі від €30000 або 2 років тюрми, повідомляє телеканал BFM TV.

Крім Горганів на лаві підсудних опинилися четверо уродженців Румунії: 35-річний Ілі Іоніту й три його сестри — 42-річна Валеріу Росу, 33-річна Флоріан Стен і 25-річна Флорін Коман, повідомляє The Daily Mail. Їх підозрюють у торгівлі людьми. Саме вони, за версією слідства, передали дитину Кармен і Майку. Також їх обвинувачують у скоєнні низки інших аналогічних злочинів.

Самі підозрювані свою вину заперечують, пояснюючи, що передана дитина була подарунком. Якщо їх вину буде доведено, їм загрожує до 10 років в’язниці.