Закон і Бізнес


Почувайте себе, як удома

Магазин меблів незадоволений відвідувачами, що вічно дрімають


№16 (1210) 18.04—24.04.2015
2873

Керівництво компанії IKEA заборонило відвідувачам спати у своїй крамниці. Таке рішення було прийняте у зв’язку з тим, що дуже багато людей заходили в торговий зал не для здійснення покупок, а лише для того, щоб подрімати.


Співробітник магазину розповів, що сплячі люди стали завдавати дуже багато клопоту, а їх непривабливий вигляд відштовхує потенційних покупців. При цьому він відзначив, що у працівників поки що погано виходить боротися з тими, хто вирішив подрімати. Ті або просто ігнорують прохання, або переміщаються в затишніші місця.

China.com пише, що в пекінському IKEA дійсно дуже багато сплячих, які заважають оглядати меблі. Наприклад, жінка на ім’я Бао розповіла журналістові видання, що не бачить нічого поганого в тому, щоб відпочити, втомившись від шопінгу. Вона засумнівалася, що це може якось істотно вплинути на обсяг продажів магазину.

Люди стали приходити в крамницю для полуденного сну після того, як у 2014 році представник компанії Джозефін Торелл заявила, що покупці можуть почувати себе в мережі магазинів, як удома. Вона відзначила, що в Китаї компанія ніяк не бореться зі сплячими відвідувачами.