Закон і Бізнес


Берлусконі побачить світ


№16 (1210) 18.04—24.04.2015
3135

Наглядовий суд Мілана оголосив про погашення покарання колишньому прем’єрові Італії Сильвіо Берлусконі за фінансові махінації. Також йому віддадуть паспорт.


С.Берлусконі отримає паспорт, вилучений у нього понад 1,5 року тому після винесення Верховним касаційним судом Італії обвинувального вироку в гучній справі про фінансові махінації в групі Mediaset, яка йому належить.

Повернення документа стало можливим після того, як наглядовий суд Мілана оголосив про погашення покарання С.Берлусконі.

Крім того, колишньому прем’єру погасили додаткове покарання, яке передбачало заборону займати державні посади протягом 2 років. Проте, за чинним в Італії законодавством, 78-річний С.Берлусконі навіть після цього рішення суду не може обиратися протягом 6 років, тобто до кінця листопада 2019-го, відзначає Corriere della Sera.

Згідно з рішенням суду колишній прем’єр, визнаний винним у фінансових махінаціях, упродовж 10 місяців виконував громадські роботи в будинку для людей похилого віку Sacra Famiglia в місті Чезано-Босконе поблизу Мілана. Спочатку С.Берлусконі отримав 4 роки тюрми. Проте строк скоротили до 1-го року відповідно до закону про помилування, а потім позбавлення волі замінили на громадські роботи.