Закон і Бізнес


Охота на мисливців


№16 (1210) 18.04—24.04.2015
2957

Поліцейським у Малаві дозволили стріляти по викрадачах альбіносів. Більш того, на найвищому рівні закликали вбивати тих, хто дотримується місцевих вірувань.


Аналогічне рішення ухвалив прем’єр-міністр Танзанії Мідзенго Пінда в 2009 році, закликавши громадян своєї країни вбивати тих, хто носить із собою частині тіл альбіносів, повідомляє Reuters.

«Ми не можемо просто дивитися, як наших друзів-альбіносів убивають, як тварин, щодня. Ми розуміємо, що люди, які це роблять, жорстокі, нещадні, з ними потрібно чинити саме так», — пояснив генерал-інспектор поліції Малаві Лексена Качами.

За 10 тижнів 2015 року, за інформацією ООН, у Малаві здійснено щонайменше 6 нападів на альбіносів. За даними Червоного Хреста, знахарі готові заплатити $75 тис. за труп альбіноса.

Згідно з місцевим віруванням для того, щоб досягти успіху й багатства, необхідно змішати подрібнену плоть людини, котра потерпає від уродженої відсутності пігменту меланіну, з особливими травами й морською водою. У середньому в світі від цієї недуги страждає один із 20000 чоловік, а в Танзанії — один із 1400.