Закон і Бізнес


Невільна каса!

Співробітники американського «Мак-Дональдзу» скаржаться на нелюдське ставлення до них


№14 (1208) 04.04—10.04.2015
2971

Співробітники ресторанів швидкого харчування Макдональдз з 19 міст США скаржаться на нестерпні умови праці .Зокрема, їм пропонують змащувати опіки, отримані від бризків соняшникової олії, майонезом і кетчупом, оскільки в закладах немає аптечок першої допомоги.


За словами працівників Макдональдза, багато з них отримали на робочому місці серйозні опіки від гарячих грилів і фритюрниць. Також американці скаржаться, що їм не дають жодних захисних засобів чи костюмів, щоб убезпечити себе від травм.

Недотримання керівництвом мережі бургерних елементарних норм безпеки далеко не єдина претензія, яку висувають працівники. Вони стверджують, що часто їх зарплати крадуть, а менеджери вводять непомірні штрафи за незначні провини. Участь у профспілках також не заохочується, повідомляє USA Today.

Співробітники Макдональдза вимагають збільшення зарплат і поліпшення умов праці. Скарги проти керівництва мережі закусочних подали працівники з Нью-Йорка, Нового Орлеана, Філадельфії, Канзас-Ситі, Міссурі й інших міст. Представниця Макдональдза Хайді Баркер заявила журналістам, що всі отримані скарги будуть розглянуті в найкоротші строки.