Закон і Бізнес


Нечитайло склав повноваження голови ВАС


27.03.2015 10:19
3542

Сьогодні збори суддів Вищого адміністративного суду розглянули заяву Олександра Нечитайла про складення його повноважень як голови ВАС. Відповідну інформацію було взято зборами до відома.


Як передає кореспондент "ЗіБ", О.Нечитайло пояснив свої дії тим, що Законом про забезпечення права на справедливий суд визначено інший термін перебування голови суду на посаді

"Планувати роботу, маючи 2 місяці у запасі на цій посаді, недоцільно і неможливо як недоцільно і неправильно триматись 2 місяці за крісло", - відзначив Нечитайло.

За його словами, вже новий голова повинен реалізовувати нові положення Закону.
Окрім того, він відзначив: "Політичних факторів, які б вплинули на моє рішення, не було".

О.Нечитайло також зауважив, що не буде сам балотуватись на посаду голови ВАС. Однак, якщо колектив запропонує, то він заперечувати не буде.

Як пояснив після голосування заступник голови ВАС Михайло Смокович, волевиявлення зборів ролі не грає, адже, написавши заяву про складення повноважень, вони автоматично припинились.

Відповідно до ч.3. ст.34 Закону про судоустрій за відсутності голови суду його повноваження виконує заступник із більшим стажем роботи. З двох заступників О.Нечитайла - Д.Ліпського та М.Смоковича - більший стаж роботи у першого, який і буде виконувати обов'язки голови суду.

Збори суддів ВАС також вирішили призначити вибори голови ВАС на 12.00 30 березня. Як повідомив М.Смокович, 30 березня планується висування кандидатур та їх обговорення, вирішення процедурних питань.

Голосування буде проведено 31 березня.

Закон і Бізнес