Закон і Бізнес


Без захисту та фінансування


№13 (1207) 28.03—03.04.2015
3264

Судді Луганщини стурбовані станом власного захисту через відсутність належної охорони установ. Про це, зокрема, йшлося під час зборів голів місцевих судів, що відбулися у м.Сєвєродонецьку в тимчасовому приміщенні Апеляційного суду Луганської області.


Загалом збори були присвячені підбиттю підсумків роботи місцевих судів області за минулий рік. Так, показники діяльності установ озвучив та проаналізував голова Апеляційного суду Луганської області Володимир Гаврилюк.

Стану здійснення правосуддя місцевими судами в частині розгляду кримінальних справ присвятила свій виступ секретар кримінальної палати Євгенія Тополюк. А її колега — заступник голови апеляційного суду Тетяна Карайван — дала оцінку якості роботи місцевих судів області з розгляду кримінальних справ у 2014 році.

Про організацію забезпечення роботи місцевих судів в І кварталі цього року доповів начальник ТУ ДСА в Луганській області Ігор Савенко.

Доповідачі звернули увагу на важливість своєчасного розгляду справ, дотримання Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також на виконання закону «Про забезпечення права на справедливий суд».

У свою чергу голови місцевих судів наголошували на необхідності розробки системи захисту суддів та працівників апарату від незаконного втручання та погроз у зв’язку з відсутністю належної організації охорони приміщень судів.

Зверталась увага на ту обставину, що у зв’язку зі зміною підсудності збільшилось  навантаження на суддів та працівників апарату, що вимагає належного фінансування.