Закон і Бізнес


Орендна стабільність


№13 (1207) 28.03—03.04.2015
2745

Аби фірми-посередники не користувалися зв’язками в органах влади та не брали комунальну нерухомість в оренду для того, щоб потім здавати, нардепи вирішили зобов’язати їх самостійно послуговуватися майном.


Зміни правил оренди прописані в проекті «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» (щодо заходів, спрямованих на протидію можливим зловживанням у випадках передачі державного або комунального майна в оренду без проведення конкурсу)», який підготували нардепи від Народного фронту.

Відповідно до ініціативи у разі передання в оренду такого майна без проведення конкурсу заборонятиметься його суборенда. Крім цього, інформація про орендарів має бути загальнодоступною. Вона розміщуватиметься на сайтах органів державної влади або місцевого самоврядування, які уклали відповідні договори поза конкурсом. Зокрема, має бути опубліковано найменування юридичної особи орендаря, або ім’я, якщо це фізична особа, предмет оренди, розмір плати за неї та її строк. Якщо ж в органу держвлади або місцевого самоврядування не виявиться сайту, інформація буде розміщена на ресурсі місцевої державної адміністрації області або м.Києва чи Севастополя (відповідно до місцезнаходження майна).