Закон і Бізнес


Спортивна удача


№12 (1206) 21.03—27.03.2015
3666

Протиставити букмекерську діяльність азартним іграм і дозволити її на території України готуються народні депутати.


Повернути легальні букмекерські контори пропонує народний депутат Павло Кишкар (фракція ПП «Об’єднання «Самопоміч»), який підготував законопроект «Про букмекерську діяльність в Україні» (№2268).

На переконання ініціатора змін, букмекерська діяльність за умови її ефективного регулювання сприятиме якісному проведенню спортивних подій і допоможе в декриміналізації нелегальних тоталізаторів. Як наслідок, зменшаться тіньові доходи окремих осіб та зросте дохід бюджету. До того ж букмекерські контори працюють в Україні й нині, хоча й поза правовим руслом.

Водночас у проекті пропонується встановити низку обмежень для суб’єктів господарювання, які бажатимуть приймати ставки. Так, відповідно до документа зайнятися букмекерською діяльністю зможе тільки та юридична особа, котра станом на дату подання заяви для отримання відповідної ліцензії вже матиме хоча б 50 контор, в яких плануватиметься проведення відповідної діяльності. Таким чином, суб’єкту господарювання доведеться спочатку вкласти гроші в розбудову мережі контор, і лише потім він зможе отримати ліцензію. Або не отримати, гарантій ніхто дати не може. Як наслідок, ризикуватимуть, швидше за все, тільки ті, хто буде впевнений в успішному вирішенні питання.