Закон і Бізнес


Митний фальсифікат

Підроблені документи коштували казні 37 тисяч


Злочин і покарання, №48 (983) 27.11—03.12.2010
2617

Нещодавно прокуратура Сумської області завершила розслідування і направила до суду з обвинувальним висновком кримінальну справу, порушену стосовно заступника начальника від¬ділу митного оформ¬лен¬ня Сумської митниці Б.


Як повідомили нашому виданню у прес-службі прокуратури Сумської області, митника обвинувачують за ч.3 ст.364, ч.1 ст.366 і ч.3 ст.358 КК.
Досудовим слідством було встановлено, що Б., діючи з корисливих мотивів і зловживаючи службовим становищем, скористався доступом до особистої іменної печатки одного з інспекторів цієї структури, незаконно вніс до виданого йому посвідчення про реєстрацію транспортного засобу недостовірні дані, змінивши «кузов-панель повітроза¬бірника» на «автомобіль».
Згодом, використовуючи можливості доступу до Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби, такі ж зміни вніс до електронної копії посвідчення і відправив її до Автоматизованої інформаційно-пошукової системи «Митний документ» ДДАІ МВС. При особистому зверненні до Сумського ВРЕР УДАІ УМВС в області на підставі підроблених ним оригіналу посвідчення та занесеної до центрального серверу ДДАІ МВС електронної копії даного посвідчення зареєстрував автомобіль в органах Державтоінспекції і отримав постій¬не свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Внаслідок цих дій Б. не сплатив до держ¬бюджету мито, податок на додану вартість та акцизний збір на суму понад 37 тис. грн.
Стосовно Б. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.