Закон і Бізнес


Під крилом мафії

В Японії заарештували якудзу, який прикривав бізнесменів


Злочин і покарання, №48 (983) 27.11—03.12.2010
2797

63-річного Кієcі Такаяму було за¬арештовано в його будинку в м.Кобе на півдні острова Хонсю. В операції за¬три¬мання брали участь близько 140 п볬цейських. При ареш¬¬¬ті якудза не чинив опору, повідомляє Lenta.ru з посиланням на агентство Франс Пресс.


К.Такаяму підозрюють у вимаганні 40 млн ієн ($480 тис.) в одного з японських підприємців, котрий працює в будівельній галузі. За версією правоохоронних органів, гроші вимагались як плата за «захист» бізнесмена.
За даними поліції, К.Такаяма вимагав «винагороду» разом з іншими учасниками клану Ямагуті-гумі, котрий, як повідомляють ЗМІ, керує половиною гангстерів країни. Сам затриманий мафіозі заперечує обвинувачення.
В ієрархії клану Ямагуті-гумі, за даними агентства Франс Пресс, К.Такаяма займає друге місце після його лідера Кеньїті Синоди, який нині відбуває ув’язнення за незаконне володіння зброєю. У травні 2008 року одного з членів цього злочинного співтовариства було засуджено до страти за вбивство мера м.Нагасакі.
Нагадаємо: 17 листопада італійська поліція за¬арештувала в Неаполі одного з лідерів неаполітанської мафії (камори) Антоніо Іовіне, який входив до списку 30 найнебезпечніших злочинців Італії. Мафіозі перебував у загальнонаціональному розшуку майже 16 років, уважаючись ватажком могутнього злочинного клану Казалезі.