Закон і Бізнес


Зачіска від папи


№6 (1200) 06.02—12.02.2015
3047

Ватикан оголосив день чистоти для безхатченків. Згідно з рішенням святого Престолу кожен понеділок на площі Святого Петра всіх знедолених безкоштовно стригтимуть і голитимуть.


Свої послуги Ватикану вже запропонували італійські перукарі, які по понеділках не працюють. Вони також надаватимуть перукарські крісла, дзеркала й набори для підстригання. Крім того, встановлять мобільні душові, що працюватимуть постійно. Перший день чистоти пройде 16 лютого, повідомляє The Independent.

Як пояснили в Римській курії, ідея встановлення душових і надання послуг цирульників з’явилася ще в минулому році, коли безпритульний поскаржився одному з кардиналів, що знайти їжу в Римі нескладно, а помитися майже неможливо.

Проводити дні чистоти було вирішено після того, як папа римський Франциск неодноразово заявляв, що турбота про бідних є одним з фундаментальних християнських принципів, на якому грунтується Євангеліє. Крім того, він критикував «дикий капіталізм», стверджуючи, що «економіка нерівності вбиває не гірше за зброю».