Закон і Бізнес


Що впало — не пропало!

У Китаї розшукують людей, які привласнили гроші недбалих інкасаторів


№6 (1200) 06.02—12.02.2015
3021

У Китаї жителя Гонконгу Луї Луєн-Чона засудили до 5 місяців позбавлення волі за те, що він привласнив гроші, які випали з інкасаторської машини. Злочин чоловіка був кваліфікований як крадіжка.


Л.Луєн-Чон підібрав $20000 (близько 400 тис. грн.), які випали з інкасаторської машини. Під час розслідування з’ясувалося, що привласнені банкноти чоловік зберігав під ліжком, де в ході обшуку їх і виявили поліцейські. Після затримання Л.Луєн-Чон заявив, що хотів повернути гроші, але, попри запевнення, його все ж таки засудили за обвинуваченням у крадіжці.

За даними видання South China Morning Post, наприкінці грудня минулого року на одному з головних шосе Гонконгу з інкасаторського фургона випали банкноти на загальну суму $6,8 млн. Очевидці події влаштували справжнє стовпотворіння. Проте поліцейські попередили місцевих жителів: якщо вони привласнили гроші, то зобов’язані повернути їх. Інакше порушників притягатимуть до відповідальності.

За даними поліції, 46 чоловік віддали понад $1 млн (близько 20 млн грн.). Ще близько $900000 (майже 18 млн грн.) жителі Гонконгу привласнили, їх тепер розшукують правоохоронці. «Неумисні злочини є дуже серйозними правопорушеннями і караються з усією суворістю», — заявив суддя Лі Квок-Вай, який постановив вирок у справі Л.Луєн-Чона. Він також додав, що такий швидкий розгляд справи повинен стати повідомленням громадськості про те, що подібні злочини караються так само, як і умисні.