Закон і Бізнес


Закон про індустріальні парки набув чинності


05.09.2012 10:30
3385

Законом визначено основні принципи і порядок створення, функціонування, ліквідації індустріальних парків на землях державної, комунальної та приватної власності.


Закон «Про індустріальні парки» був підписаний Президентом України тільки після того, як парламент врахував всі поправки, внесені в документ главою держави.

Згідно з документом, індустріальний парк - визначена відповідно до містобудівної документації облаштована відповідною інфраструктурою територія, в межах якої учасники індустріального парку можуть здійснювати господарську діяльність у сфері промислового виробництва, а також науково-дослідну діяльність, діяльність у сфері інформації та телекомунікацій на умовах, визначених законом та договором про здійснення господарської діяльності в межах індустріального парку.

Законом встановлено основні принципи, умови та порядок створення та функціонування індустріальних парків з метою забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності територій, активізації інвестиційної та інноваційної діяльності, створення нових робочих місць, розвитку сучасної виробничої та ринкової інфраструктури.

Зокрема, Закон містить положення про створенні, функціонуванні, ліквідації індустріальних парків на землях державної, комунальної та приватної власності, а також закріплює законодавчі вимоги до вибору земельних ділянок, визначає правові форми використання земель індустріальних парків, підстави, умови і порядок здійснення суб'єктивних прав на земельні ділянки для створення індустріальних парків.