Закон і Бізнес


Через погрози суддям відкрито кримінальне провадження


23.01.2015 17:31
53983

За фактом блокування роботи та втручання в процесуальну діяльність Придніпровського районного суду м. Черкас відкрито провадження про кримінальне порушення.


Про це Раду суддів України повідомила Генеральна прокуратура України.

РСУ перед тим звернулась до Генпрокурора з листом щодо того, що у Придніпровському районному суді м. Черкас було вчинено погрозу фізичної розправи та тиску на суддів з метою ухвалення бажаного процесуального рішення.

Так, особи, які назвались представниками “Самооборони Майдану” та “Правого сектору” заблокували лавками вихід з зали суду, погрожували суддям та прокурору і вимагали звільнити неповнолітнього Слабенка І.Р. з під варти. Суддям погрожували викинути їх з третього поверху у разі незадоволення вимог представників громадськості.

Однак, суддя, що була уповноважена розглядати клопотання захисника про звільнення з під варти Слабенка І.Р., перебувала за містом, а самого Слабенка неможливо було доставити з ізолятора до зали суду.

Після того, як близько 21.30 до судді Позарецької С.М., яка перебувала в заблокованому приміщенні суду, було викликано бригаду швидкої медичної допомоги, суддя Колода Л.Д., що повинна була розглядати відповідне клопотання, відмовилась прибути до суду.

І хоча зрештою між суддями та представниками громадськості було досягнено домовленості стосовно розгляду вище вказаної справи без тиску та погроз, цього так і не сталось. В залі суду знову лунали погрози розправи над суддями, крики “Ганьба”, то ж зборами суддів було прийнято рішення оголосити перерви в судових засіданнях.

Детальніше зі зверненням Ради суддів до Генпрокуратури можна ознайомитись тут.

Закон і Бізнес