Закон і Бізнес


ЄСПЛ припинив розгляд справи Тимошенко


22.01.2015 12:15
3094

Сьогодні, 22 січня, Європейський суд з прав людини опублікував рішення про припинення розгляду другої справи за позовом екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.


Відповідне повідомлення опубліковане на сайті ЄСПЛ.

"Суд прийняв до уваги декларацію українського уряду, в якому вони визнали, що кримінальне переслідування Тимошенко було політично вмотивованим, і в якому вони визнали порушення її прав, передбачених Конвенцією. Після того, як Тимошенко погодилася з цією декларацією, суд вирішив, що це є дружнім врегулюванням справи між сторонами і, отже, не знаходить підстав для продовження розгляду справи ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в 2011 р Тимошенко була засуджена до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових угод з Росією в січні 2009 р, коли вона займала пост прем'єр-міністра. Також суд позбавив її на 3 роки права обіймати посади в органах державної влади.

14 квітня 2014 Верховний Суд України закрив "газову справу" проти Тимошенко у зв'язку з відсутністю складу злочину. 22 лютого 2014, після того як Верховна Рада проголосувала за її звільнення, Тимошенко вийшла з колонії в Харківській області.

Закон і Бізнес