Закон і Бізнес


«Якби було море пива...»

Через бельгійське місто прокладуть алкогольний трубопровід


№3 (1197) 17.01—23.01.2015
2940

Муніципалітет рада Брюгге (Бельгія) дав фламандському броварнику дозвіл на будівництво пивопроводу від виробничого цеху, розташованого в центрі міста, до фабрики для фільтрації та розливу. Ініціатори будівництва переконані, що прокладання «комунікації» добре позначиться на екології міста.


Свою ідею господарі броварні пояснили турботою про збереження історичної спадщини фламандського міста, зокрема мощених бруківкою мостових у центрі Брюгге, по яких тепер рухаються вантажівки, що перевозять пиво (тільки на цю компанію припадає близько 500 таких автоцистерн на рік). Крім того, нововведення дозволить поліпшити екологічну ситуацію в місті, повідомляє сайт телеканалу Euronews.

За словами власника броварні Ксав’є Ванн есте, загальна протяжність пивопроводу сягне близько 3 км. При цьому переміщатися пінний напій по підземних трубах буде зі швидкістю до 6 тис. л/год.

«Труби виготовлять із поліетилену. Цей матеріал набагато міцніший від сталі. І ми цілком упевнені, що так нам удасться уникнути витоків або нелегального відкачування», — пояснив власник пивоварні.

До слова, вона діє впродовж останніх 5 століть.