Закон і Бізнес


«Мінімалка» в законі

Німцям зафіксували оплату години роботи — тепер вони отримуватимуть щонайменше €8,5


№1-2 (1195-1196) 08.01—16.01.2015
ЮРІЙ ШЕЙКО, САБІНА КІНКАРТЦ, АНІТА ГРАБСЬКА
3259

1 січня в Німеччині набув чинності закон про мінімальну зарплату. Він передбачає мінімальну оплату праці — €8,5/год. Для окремих галузей передбачено перехідний період у кілька років. ФРН стала 21-ю країною серед 28 членів Євросоюзу, які законодавчо встановили мінімальний розмір оплати праці.


Без винятків не обійшлося

Акт починає діяти із січня цього року та є обов’язковим для всіх. Водночас тарифні угоди, в яких вказано суми нижчі, ніж €8,5/год., можуть залишатися чинними до кінця 2016 р.

Як повідомляє інформагентство AFP, міністр праці Німеччини Андреа Налес у спеціальному відеозверненні назвала запровадження мінімальної зарплати «повагою» до багатьох найманих працівників, які «тяжко працюють і мало заробляють». Вона охрестила новий закон справжньою «віхою» в соціальній політиці та політиці праці ФРН. «10 років ми дискутуємо, 10 років сперечаємося про «за» і «проти», 10 років це визначає політичні дебати в країні, а тепер буде мінімальна заробітна плата, і це причина для радості», — наголосила урядовець.

За словами А.Налес, результати цього кроку «відчують відразу у своїх гаманцях» 3,7 млн людей. На її думку, запровадження мінімальної оплати праці сприятиме й тому, що конкуренція між підприємствами здійснюватиметься не за рахунок подальшого зниження зарплат, а завдяки покращенню якості продукції та послуг.

Винятки стосуються молодих людей віком до 18 років. А.Налес пояснила, що уряд намагається запобігти ситуації, коли випускники шкіл, улаштувавшись на роботу, відмовлятимуться від здобуття вищої освіти чи подальшої професійної підготовки.

Існує ще один виняток: листоноші з 2015 р. претендуватимуть на 75% мінімальної заробітної плати, з 2016-го — на 85% і тільки з 2017-го одержуватимуть €8,5/год.

Наявні ризики

У той же час роботодавці попереджають про можливі негативні наслідки. Так, президент Федерального об’єднання німецьких спілок роботодавців Інго Крамер в інтерв’ю виданню Die Welt застеріг від втрати робочих місць та практичних проблем при реалізації акта. Особливий ризик, за його словами, існує для галузей, в яких, за тарифними договорами з профспілками, мінімальна погодинна оплата праці була нижчою за €8,5 та не досягнуто домовленостей про її поетапне збільшення.

На думку деяких експертів, запровадження мінімальної зарплати може коштувати Німеччині в майбутньому багатьох робочих місць. Адже лише окремі галузі зможуть компенсувати додаткові витрати підвищенням цін, а ті, які конкурують на світових ринках, змушені будуть скоротити працівників.

Натомість очільники німецьких профспілок привітали запровадження мінімального рівня оплати праці. Як зауважив голова Спілки німецьких профспілок Штефан Керцель в інтерв’ю агентству DPA, «цією нижньою межею будуть зруйновані плани тих підприємців, які роками будували свій бізнес на зарплатному демпінгу». Він також закликав найманих працівників чинити опір намаганням роботодавців обійти закон.