Закон і Бізнес


Хірурги жартують

Керівництво клініки звільнили за селфі з пацієнтом в операційній


№1-2 (1195-1196) 08.01—16.01.2015
3482

Керівництво клініки звільнили за селфі з пацієнтом в операційній Керівництво і персонал лікарні в північно-західній провінції Китаю — Шеньсі отримали дисциплінарні стягнення за селфі з непритомним пацієнтом на операційному столі. Трьох керівників звільнили, інші 3 місяці сплачуватимуть штраф.


Інцидент стався в госпіталі Фенчен у серпні 2014 року, але про це стало відомо тільки тепер. Адміністрація лікувального закладу вибачилась. «Наші працівники не врахували можливих негативних наслідків своїх дій. Ми зробимо висновки з ситуації», — йдеться в заяві клініки.

Разом з тим медики пояснюють, що знімок був зроблений на пам’ять. Це був останній день роботи операційної перед закриттям і перепрофілюванням.

Фотографії викликали негативну реакцію користувачів китайської блогосфери. У соціальних мережах активно обговорювався брак лікарської етики, блогери навіть запровадили особливий хештег – #surgery selfies (селфі-хірургія), під яким збирали думки про вчинок медиків. «Вони непрофесіонали, лікують пацієнтів жартома. Як вони можуть робити селфі, коли поряд лежить хворий?» — обурювався один з користувачів.

Поголовне захоплення селфі породжує різні казуси, зокрема на межі етичних норм.